Høj moral sikrer vækst igennem krisen

Vikarbureauet Euro-Workers i Erhvervsbladet 01. juli 2010.

Gode forhold for kvalificerede medarbejdere har sikret vikarbureau markant vækst i en tid, hvor flertallet har set omsætningen forsvinde.

Euro-workers blev stiftet i 2007 med speciale i håndværkere fra Polen, mens markedet for vikarydelser blomstrede. Siden gik det, som ErhvervsBladets brancheanalyse viser, mindre godt for en lang række virksomheder i netop den del af branchen. Men i det Maribobaserede bureau genkender de seks ejere langt fra den dystre udvikling. Her har den stået på massiv vækst siden oprettelsen, og en stigning i bruttoavancen fra 2008 til 2009 på mere end 30 procent.

– Vi har slet ikke oplevet tilbagegang. Tværtimod har krisen været positiv for os, fordi et par større kunder har haft behov for en meget fleksibel arbejdsstyrke, siger medejer Anders Hansen, der står for Euro-Workers danske afdeling.

Han drev tidligere sit eget mindre bureau og indtrådte ved en fusion i ejerkredsen, som i dag tæller seks personer.

Virksomheden består nu af en udenlandsk afdeling, der primært fokuserer på østeuropæiske svejsere og skibsbyggere samt en dansk afdeling med hovedsageligt specialarbejdere. Uanset typen af vikarer er gode arbejdsforhold i højsæde.

– Når man behandler sine medarbejdere ordentligt, får man et bedre stykke arbejde udført, og så bliver vores kunder tilfredse, siger Anders Hansen. Han fremhæver derudover to stop på vejen til succes: Leveringssikkerhed og et stort fokus på at leve op til kundernes tillid.

– Vi er ikke de billigste. Overhovedet ikke. Til gengæld ved kunderne, hvor de har os, og at vi leverer kvalitet. Man kan ikke i længden drive virksomhed i vikarbranchen, hvis ikke man er fuldstændig ærlig, siger Anders Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *